Print deze pagina

Leefstijlcoach (GLi)

Wat is een Leefstijlcoach/ GLi?

Vanaf maart 2020 is het mogelijk om bij Fysio Topfit een Gecombineerd Leefstijlinterventie (GLi) programma te volgen. Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een blijvende verandering van de leefstijl te realiseren. Om u daarbij te ondersteunen heeft Fysio Topfit 3 Leefstijlcoaches.

Wat doet een leefstijlcoach?

Samen met een van onze leefstijlcoaches ga je persoonlijke doelen opstellen, uitwerken en uitvoeren in je eigen tempo. De onderwerpen die aan bod komen zijn: bewegen, slapen, voeding, stress en ontspanning. Je wordt je bewust van je keuzes, achterliggende emoties en gedachten zodat jij weer de regie krijgt over jouw eigen leefstijl.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)
  • en een verwijzing van de huisarts hebt.

Het programma:

Basisprogramma 8 maanden

Binnen het basisprogramma krijg je een intake van 1 uur om verschillende onderdelen van de leefstijl te inventariseren en doelen op te stellen. Daarna zijn meerdere bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over 1 van de onderdelen (bewegen, slapen, voeding, stress en ontspanning).

Onderhoudsprogramma 16 maanden

Binnen het onderhoudsprogramma zetten we de puntjes op de i. Hoe sta je er voor en wat zou je misschien nog kunnen veranderen? Ook krijg je aan het einde van het onderhoudsprogramma nog een eindgesprek om het GLi-traject af te sluiten.

Het is belangrijk om te weten dat sporten en/of bewegen niet wordt vergoedt vanuit de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLi).

Interesse in deelname? Neem contact op met Daphne (locatie Boskoop, 0172-212147) of Marcia (locatie Ter Aar, 0172-603434) om u in te schrijven. Meer informatie? Mail ons via info@fysiotopfit.nl