Print deze pagina

Fysiotherapie

Maak kennis met onze Fysiotherapeuten

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die alles afweet van ‘de mens in beweging’ is de fysiotherapeut of manueel therapeut. Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om ergere klachten te voorkomen.

Jaarlijks gaan zo’n 3 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan op het werk, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Het gevolg is dat u ergens pijn hebt, minder goed kracht kunt uitoefenen of bepaalde bewegingen minder goed of helemaal niet kunt maken. Onze fysiotherapeut onderzoekt dan de oorzaak.

Wat doet uw fysiotherapeut?

Bewegingstherapie wordt ook wel oefentherapie genoemd. De belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Voorbeelden van toepassingen zijn bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, spierkracht vergroten, een betere houding aanleren en leren ontspannen. Vaak met hulp van trainingsapparatuur zoals u die in onze fitnessruimte vindt.
Daarnaast zorgen we voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn ’t meest bij gebaat. Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. O.a. door oefeningen te doen en goed aan te geven wat u voelt. Vraag vooral uitleg als iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Behandelkamer

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

Het is mogelijk om zelf contact op te nemen met een fysiotherapeut voor een afspraak. In de meeste gevallen gaat u met uw klacht eerst naar de huisarts. Die verwijst u door naar de fysiotherapeut. Ook een specialist of zelfs de tandarts kan u een verwijzing fysiotherapie geven.

U kunt direct een afspraak met ons maken voor een behandeling. Lees hier meer over in het hoofdstuk Directe Toegankelijkheid. Als de behandeling goed is afgerond, doen wij verslag aan de verwijzer en geven aanwijzingen voor eventuele vervolgbehandeling.

Wie betaalt de fysiotherapeut?

Voor fysiotherapie gelden in ons land verschillende tarieven die in overleg met de diverse zorgverzekeraars zijn vastgesteld. In bijna alle gevallen wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, mits u een aanvullende verzekering hebt genomen. Dit kunt u nagaan in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw zorgverzekeraar.