Print deze pagina

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Onze collega Shelley Kool is sinds oktober 2014 afgestudeerd Master of Science Sportfysiotherapie en deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en sportblessures.

Sport neemt een belangrijke plaats in, in onze samenleving. Of men nu actief is op amateurniveau of in de top/wedstrijdsport, of men nu jong of oud is, chronisch ziek of gezond, het is lekker en in sommige gevallen ook belangrijk om actief te zijn, te bewegen.

De sportfysiotherapeut kan hierbij een belangrijke rol vervullen met betrekking tot de behandeling van acute en/of chronische blessures en de begeleiding van de revalidatie tot aan de return-to-play. Maar ook voor preventie van blessures en informatie/advies kan u bij de sportfysiotherapeut terecht.

Zo proberen wij alle mogelijke facetten van de Sportfysiotherapie aan te grijpen om de sporter weer terug te laten keren op het door hem gewenste en voor hem hoogst mogelijke niveau van sportbeoefening.

Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat er binnen onze praktijk meerdere specialisten zijn. Wanneer het nodig is, kunnen ook andere specialisten worden aangewend, zoals een manueel therapeut of kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een sportarts of een andere deskundige terecht kunt.