Dry Needling

Hoe werkt Dry Needling?

Wanneer u pijn en spanning (bijvoorbeeld door stress) in uw lichaam heeft, gaat uw lichaam dit vaak op een verkeerde manier proberen te compenseren waardoor uw lichaamshouding verandert (dus ook de lengte van uw spieren). Onnodig aanspannen van de schouders en rugspieren zorgen al snel voor deze vervelende pijn. Hierdoor verkrampen uw spieren, wat vaak opnieuw pijn veroorzaakt en lang aanhoudt.

Spierontspanning

Met de Dry Needling behandelmethode bereiken we met een speciale dunne naald de kleine ‘verhardingen/knoopjes’ die zijn ontstaan in uw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. De verkramping wordt hiermee opgeheven, waardoor uw pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry Needling is een zeer veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben!

Hoe voelt Dry Needling aan?

Dry Needling is niet pijnlijk, maar natuurlijk ervaart iedereen dit weer anders. Het inbrengen van het naaldje in de huid kan licht gevoelig zijn. Wanneer de naald de triggerpoint aanprikt ontstaat er een kleine ‘aanspanning’ in de spier (de twitch) wat een kortdurend krampgevoel kan geven.

Onze Dry Needling specialisten:

Krista van Kempen en Marcia Backer (Ter Aar) & Daphne Vergeer en Joram Janson (Boskoop)

Topfit Dry Needling filmpje

Folder Dry Needling