Duurzame zorg

Duurzaam ondernemen is de toekomst. Steeds meer bedrijven beperken hun impact op het milieu. En dat is goed nieuws voor het klimaat. Fysio Topfit helpt, hoe klein af en toe ook, mee aan een beter leefklimaat. We zorgen niet alleen goed voor onze patiënten, maar zorgen ook goed voor ons milieu.

Zo werken we in ons Medisch Centrum gasvrij, staan er zonnepanelen op het dak, staan er laadpalen bij de parkeerplaatsen en hebben we een warmte-terugwin systeem in de heipalen opgenomen.

Als we bij patiënten aan huis gaan, doen we dat op de Topfit fiets en laten we zoveel mogelijk de auto staan. Uiteraard scheiden we ons afval en bij het gebruik van vaatwasser of wasmachine gebruiken we de zuinigste programma’s. Daarnaast hebben we HR++ en zelfs HR+++ ruiten.

We gebruiken de airco alleen bij extreme hitte, anders zetten we de achterdeur open voor verkoeling. In de lichtarmaturen zitten enkel LED lampen met een bewegingssensor. Zijn we langer dan 5 minuten uit de ruimte dan schakelt het licht zelf uit. We gebruiken oplaadbare batterijen in bijvoorbeeld onze wandklokken, de saturatiemeter en oplaadbare telefoons.

We proberen zo papierloos mogelijk te werken. Verwijzingen komen digitaal binnen en kunnen we ook digitaal opslaan. Brieven van en naar (huis) artsen gaan allemaal via beveiligde e-mail systemen. Afsprakenkaartjes worden tot een minimum gebruik beperkt omdat uw afspraakbevestiging per mail komt of via de MijnZorg app. We hebben geen (papieren) wachtkamer lectuur meer, al het ‘entertainment’ staat op ons digitale wachtkamerscherm. Uiteraard is dat een milieuvriendelijk en zuinig scherm.

We zijn verre van perfect als het gaat om milieubewust handelen, maar we werken er wel aan. Niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor toekomstige. Duurzame zorg!