Leefstijlcoach (GLi)

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLi) COOL programma.

Fysio Topfit biedt een Gecombineerd Leefstijlinterventie (GLi) programma aan: COOL. Het COOL programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een blijvende verandering van de leefstijl te realiseren. Om u daarbij te ondersteunen heeft Fysio Topfit 4 Leefstijlcoaches: Daphne, Krista, Marcia en Nathalie.

Via uw zorgverzekeraar wordt het GLi traject meestal volledig vergoed, neem voor de zekerheid contact met hen op. Fysio Topfit heeft met bijna alle zorgverzekeraars een Leefstijl-GLi overeenkomst afgesloten. Neem vooraf contact met ons op om de mogelijkheden van uw zorgverzekeraar te bespreken.

Wat doet een leefstijlcoach?

Samen met een van onze leefstijlcoaches ga je persoonlijke doelen opstellen, uitwerken en uitvoeren in je eigen tempo. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: bewegen, slapen, voeding, stress en ontspanning. Je wordt je bewust van je keuzes, achterliggende emoties en gedachten zodat u weer de regie krijgt over uw eigen leefstijl.

Tijdens het programma werken we samen met o.a. uw huisarts, een Diëtist en een Slaaptherapeut. Samen zorgen we voor de beste ondersteuning.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)
  • een verwijzing van de huisarts hebt.

Het COOL programma:

Basisprogramma 8 maanden

Binnen het basisprogramma krijg je een intake van 1 uur om verschillende onderdelen van de leefstijl te inventariseren en doelen op te stellen. Daarna zijn meerdere bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over 1 van de onderdelen (bewegen, slapen, voeding, stress en ontspanning).

Onderhoudsprogramma 16 maanden

Binnen het onderhoudsprogramma zetten we de puntjes op de i. Hoe sta je er voor en wat zou je misschien nog kunnen veranderen? Ook krijg je aan het einde van het onderhoudsprogramma nog een eindgesprek om het GLi-traject af te sluiten.

Het is belangrijk om te weten dat sporten en/of bewegen niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoedt vanuit de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLi). Fysio Topfit heeft wel speciale GLi fitnessabonnementen met een aangepaste prijs. Vraag uw coach naar de mogelijkheden.

Onze Leefstijlcoach specialisten:

Krista van Kempen en Marcia Backer (Ter Aar) & Daphne Vergeer (Boskoop)

Topfit Leeftijl-GLi film

Folder Leefstijlcoach