Orofaciaal (kaakfysio)

Orofaciale fysiotherapie wordt ook wel kaakfysiotherapie genoemd. Daphne Vergeer volgt de 3 jarige Master Orofaciaal Fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Daphne kan u helpen bij problemen in het hoofd-halsgebied en het kauwstelsel. Denk daarbij aan:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • Duizeligheid en BPPD
  • Hoofdpijn
  • Pijn in het gezicht, de kaak of het hoofd
  • Nek- en schouderklachten
  • Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met stress/spanningen

De orofaciaal fysiotherapeut geeft inzicht in de relatie van stress, spanning en belasting en de belastbaarheid van de patiënt. Daarnaast geeft Daphne informatie over hoe het kauwstelsel werkt en adviseert hoe je het kauwstelsel op de juiste manier kunt gebruiken. De therapeut helpt om gewoontes af te leren die het kauwstelsel overbelasten. Voor deze klachten worden specifieke oefeningen ingezet. De orofaciaal fysiotherapeut gebruikt daarnaast ook manuele technieken zoals mobiliseren en masseren in het hoofd- en halsgebied en de nek/schouders.

Een vast onderdeel van een orofaciale behandeling is clienten leren wat ze zelf kunnen doen om klachten te verminderen en voorkomen. Denk aan: verbeteren van de lichaams- of werkhouding, ontspanningsoefeningen van hoofd, nek en schouders, het aanleren van zelfmassage van kauwspieren zodat ze ontspannen of mobiliserende oefeningen voor het vergroten van de mondopening en oefeningen die de functie van het kauwstelsel of hoofd en halsgebied te verbeteren.

Er wordt samengewerkt met huisartsen, tandartsen, gnathologen en medisch specialisten.

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact met Daphne opnemen. Zij staat voor u klaar!

Onze Orofaciale fysiotherapie i.o. specialist:

Daphne Vergeer

Folder Orofaciale therapie