Chronische zorg

Hebt u een chronische klacht? Dan is dat uiteraard heel vervelend. En bij Fysio Topfit zullen we er alles aan doen om u zo goed mogelijk te helpen en begeleiden. Niet alleen op het gebied van uw aandoening, ook als het om de vergoeding van uw behandelingen gaat.

Een chronische aandoening betekent namelijk niet automatisch dat de behandeling van uw klacht in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Uw klacht is pas een chronische aandoening voor de verzekeringswet als deze voldoet aan onderstaande punten:

  • Uw klacht moet voorkomen op de Lijst Chronische Aandoeningen (ook wel genaamd Chronische Lijst Borst), die door de overheid is vastgesteld. Huisartsen en specialisten zijn hiervan op de hoogte. Klik hier voor de Chronische Lijst Borst.
  • U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist waarop uw specifieke aandoening staat vermeld. Daarop moet een duidelijke diagnose staan, inclusief de diagnosecode. Deze is terug te vinden op een lijst van chronische indicaties die door de overheid is samengesteld. De zorgverzekeraar zal de machtiging tot chronische zorg niet goedkeuren als de code niet terug te vinden is in de lijst. De verantwoording hiervan ligt bij uzelf en uw behandelend arts.

Komt uw klacht niet voor op de Chronische Lijst Borst, dan is het dus geen chronische aandoening die in aanmerking komt voor chronische vergoeding. Wel kunt u de fysiobehandelingen door uw aanvullende verzekering laten vergoeden.

Er is dus een verschil met wat voor u voelt als een chronische aandoening (of wat u soms wordt voorgehouden) en wat voor de verzekering als chronische aandoening wordt gezien en vergoed. Laat u door uw behandelend arts goed voorlichten.

Staat uw aandoening wel op de lijst Borst? Dan krijgt u vanaf de 21e behandeling fysiotherapie vergoed uit uw basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar krijgen deze fysiotherapie vanaf de 1e behandeling vergoed.

Chronische zorg via Fysio Topfit (klik op de aandoening voor meer informatie):