Netwerken

Fysio Topfit is aangesloten bij diverse netwerken. Bekijk hieronder onze mogelijkheden.

 

Schoudernetwerk Groene Hart

Het Schoudernetwerk Groene Hart (SNGH) is een samenwerkingsverband van in de schouder gespecialiseerde fysiotherapeuten en de afdeling Orthopedie van het Groene Hart Ziekenhuis.

De aangesloten fysiotherapeuten zijn verplicht zich bij te scholen op het gebied van schoudergerelateerde klachten en de beste behandeling daarvan.

Er zijn behandelprotocollen opgesteld voor de meest voorkomende schouderklachten en voor de revalidatie na een operatie aan de schouder.

Paula Sep is namens Fysio Topfit lid van het Groene Hart Schoudernetwerk.

 

Chronisch Zorgnet

Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

Krista van Kempen is namens Fysio Topfit lid van het Chronisch Zorgnet.

 

Rijnland Heup & Knie netwerk

Het Rijnland Heup Knie Netwerk is een samenwerking van de maatschap orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis en ongeveer zeventig fysiotherapiepraktijken in de regio. Dit netwerk zorgt voor eenduidige en kwalitatieve zorg bij patiënten na een gewricht vervangende operatie van heup of knie. Het doel hiervan is om gezamenlijk een optimaal herstel te behalen.

Krista van Kempen en Marcia Backer zijn namens Fysio Topfit verbonden aan het Rijnland Heup & Knie netwerk.

 

Reuma Netwerk

ReumanetNL
Het netwerk voor specifiek deskundige fysiotherapeuten en oefentherapeuten
in de behandeling van mensen met reumatische aandoeningen

Krista van Kempen is namens Fysio Topfit verbonden aan het Reuma Netwerk.

 

Stichting Gezond Boskoop

In Boskoop werken de eerstelijns zorgverleners met elkaar samen om goede zorg te bieden aan de inwoners van Boskoop. De zorgverleners hebben heldere en duidelijke afspraken met elkaar gemaakt over welke zorg er verleend moet worden aan patiënten met een chronische aandoening: Diabetes Mellitus type 2, COPD en Hart en vaatziekten. Ook over de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een mogelijk depressie zijn door de zorgverleners afspraken gemaakt.

Krista van Kempen, Ralph van der Winden en Darrel Badal zijn namens Fysio Topfit vertegenwoordigd bij Stichting Gezond Boskoop.

 

Rug Netwerk

Het Rug-netwerk is een samenwerkingsverband van eerstelijnsfysiotherapeuten en oefentherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen en revalidatiecentra over de behandeling van mensen met lage rugpijn. Het is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen.

Krista van Kempen en Lobke Ridders- Loos zijn namens Fysio Topfit vertegenwoordigd bij het Rug Netwerk