Print deze pagina

Rechtstreeks naar de fysio

Uw specialist in beweging: Voortaan rechtstreeks toegankelijk!

Goed nieuws: U kunt rechtstreeks bij ons terecht voor een behandeling fysiotherapie, manuele therapie of welke andere vorm van specialisatie die wij u kunnen bieden. U hoeft hiervoor niet eerst meer naar uw (huis) arts. U hebt geen verwijzing meer nodig!

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF).

Wat betekent dat voor u?

Vanaf heden hebt u geen verwijsbrief meer nodig om bij ons een behandeling fysiotherapie te krijgen. Natuurlijk mag u wel via de huisarts een verwijzing halen, maar het hoeft niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in bewegen terecht, zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Wij zullen uw huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing verplicht!

Als u besluit rechtstreeks bij ons een afspraak te maken, dan voeren we eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat we eerst gaan onderzoeken/ vaststellen of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan sturen we u door naar uw huisarts. Wanneer we u wel kunnen behandelen, omdat het een klacht aan uw bewegingsapparaat betreft, dan gaan we in overleg met u aan de slag. Dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel

De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts. Vanuit de beroepsorganisatie, het KNGF, wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en werkt volgens de richtlijnen van het KNGF wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. Onze praktijk, en al haar medewerksters, voldoen aan deze kwaliteitsnormen en staan derhalve in het kwaliteitsregister ingeschreven. Zie voor meer informatie de pagina Kwaliteitsregister.

Check voor alle zekerheid uw zorgverzekering hoe fysiotherapie wordt vergoed.

Screeningformulier Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie